Nyheter » 2015 » September » Amalie Verdensmester på rulleski!!!

SØK

Kontaktinfo MIF

Mjøndalen IF
Hagatjernveien 17
3050 Mjøndalen
post@mif.no

Billettkjøp kamper Mjøndalen Fotball

Kontakt oss

Ansatte fotball

Grasrotandelen

2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Amalie Verdensmester på rulleski!!!


27.09.2015

Vårt langrennsess Amalie Honerud Olsen toppet et flott VM i rulleski med gullmedalje i teamsprint.

Sammen med Fossum-jenta Marte Fosen sikret Amalie Norge gullmedaljen i teamsprint i juniorklassen under VM på rulleski. Gullet topper et VM hvor Amalie har vært i teten på alle øvelser.

I teamsprinten gikk hver av løperne 3 etapper av 2,5 kilometer. Amalie var ankerkvinne for den norske duoen. På telefon fra Val di Fiemme sier Amalie om gulløpet til mif.no:  Vi var 4 lag som lå sammen gjennom hele løpet. På siste etappe lå jeg i 2. posisjon ned siste utforkjøring. I siste sving før stigningen mot mål kom jeg meg foran de andre og kunne sette fart inn mot mål. Kom i mål ca 25 meter foran Russland og Sverige som fikk hhv sølv og bronse.

Deler av løpet og målgangen kan du se på lenke her Ca 1 minutt og 15 sekunder ut i videoen ser du hvordan Amalie flott kom seg frem i tet og rykket i fra slitne motstandere inn mot mål.

For øvrig et svært godt mesterskap for Amalie med 4. plasser både i motbakkeløp og i sprint før hun søndag avsluttet med 5. plass på fellesstarten. Amalie er naturlig nok godt fornøyd med mesterskapet, men ergrer seg litt over at det ikke ble individuell medalje.

"Litt kjipt med to fjerdeplasser. I sprintfinalen var jeg helt likt over mål med den russiske jenta som tok bronsemedaljen. Jeg var foran med hodet, men glemte å skyte frem foten. Dumt nå i ettertid, men jeg gleder meg over å ha vært helt der oppe i teten under hele mesterskapet."

Mer om mesterskapet på sidene til Norges Skiforbund. Følg lenke her

Mjøndalen I.F gratulerer Amalie med et flott mesterskap! En stor gratulasjon også til skigruppa. En flott start på sesongen - vi gleder oss allerede til vinteren.