Nyheter » 2015 » Januar » 08.01.15 - en merkedag i vår historie

SØK

Kontaktinfo MIF

Mjøndalen IF
Hagatjernveien 17
3050 Mjøndalen
post@mif.no

Billettkjøp kamper Mjøndalen Fotball

Kontakt oss

Ansatte fotball

Grasrotandelen

2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

08.01.15 - en merkedag i vår historie


09.01.2015

Et enstemmig ekstraordinært årsmøte vedtok 8. januar at Mjøndalen I.F nå har Judo som ny idrett på programmet.

(På forsidebidet fra venstre leder i MIF Arild Nygård, "MIF guide" Jens Hammerborg, nestleder i MIF Judo Thea Wold og leder i MIF Judo Shino Wilberg.)

Mjøndalen Idrettsforening har gjennom høsten hatt en dialog med Krokstad Judoklubb om å ta foreningen inn i MIF. Internt i MIF har vi hatt gode prosesser som ble avsluttet med et medlemsmøte før jul hvor judo ble demonstrert som idrett. Allerede i desember vedtok Krokstad Judoklubb å gå inn i MIF og vi fulgte i går opp med vedtak om å ta judo inn på programmet.  

Til den nye judogruppa ble det valgt fullt styre med Shino Wilberg som leder og Thea Wold som nestleder. Jf bilde under. Mangeårig MIF-leder Jens Hammerborg vil inntil videre følge gruppa tett for å veilede de inn i MIFs strukturer og organisasjon.  

Leder i MIF, Arild Nygård, sier: En ny idrett på programmet til MIF er en stor nyhet. Med judo får vi et tydelig alternativ til våre etablerte aktiviteter. Etter å ha lært judo nærmere å kjenne er det en idrett vi har fått mer og mer sansen for. Direkte oversatt betyr judo "den myke vei" og hvor et hovedpoeng er å benytte motstanderens energiforbruk til egen fordel. Judo er en myk kampsport og med svært mange elementer som er overførbare både mentalt og fysisk. Over tid håper vi å bygge en judogruppe som blir en sterk bidragsyter inn vårt miljø. Gjennom judo ser vi også for oss å kunne tilby aktivitet ut over tradisjonell idrett og i tråd med kommunens økte satsning på folkehelse.

Ildsjel i Krokstad Judoklubb og leder for interimsstyre i vår nye avdeling Shino Wilberg sier: Vi er svært glade for å kunne ta judo inn i MIF. Med dette håper vi på en betydelig vekst i antall utøvere. Videre får vi tilgang til en etablert organisasjon med hva det innebærer av rutiner, administrative- og fysiske fasiliteter.

Judogruppa får en flying start i MIF ved at Allidretten kommer på besøk allerede i neste uke. Nærmere 70 unger i alderen 4-6 år fordelt over 3 kvelder blir en fin "oppvarming" for judogruppa. Dessuten skal gruppa den 17. januar sammen med judoklubben i Drammen og judogruppa i Sande Sportsklubb arrangere Nyttårsstevne i Mjøndalshallen. MIF vil her gjøre en markering av judo som ny idrett. Mer om dette på mif.no senere.