Nyheter » 2016 » Mars » Vi knuste dem (igjen)!

2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020

Vi knuste dem (igjen)!

16.03.2016

Som i 2014 og 2015 gikk MIF seirende ut av klubbkonkurransen mot DBK!

Klar MIF-seier igjen i klubbkonkurransen mot DBK

På onsdag ble den årlige klubbkonkurransen på ski mellom Drammens Ballklubb (DBK) og Mjøndalen IF (MIF) arrangert fra MIF-hytta. Nok en gang kunne ”hjemmelaget” løfte hovedpokalen over hodet etter en klar seier.

AvTom Helgesen

Seiersmarginen ble til slutt på nærmere 18 minutter etter at resultatene for de beste fra hver klubb var summert. I tillegg til hovedpokalen, tok MIF med seg 10-mannspokalen (de beste fra 36 år), 5-mannspokalen for damer 15-35 år og tre bestemannspremier.  

Tradisjon å vinne

- Ja, vi var klart best igjen. Nå må DBK skjerpe seg til neste år, for MIF-seier begynner etter hvert å bli en tradisjon, sier nestor i MIFs skigruppe, Svein Iversen. - Bestemannspremiene til vår klubb gikk for øvrig til Amalie Honerud Olsen (kvinner 15-35 år), Carina Kristiansen (kvinner 36 år og eldre) og Henrik Magnusson (36-45 år). Best fart i skisporet av bruntrøyene hadde imidlertid William Kjelsrud Haug med tiden 15.44, forteller Iversen.

Kjempeflotte skiforhold

Selv om det var ti-tolv varmegrader på dagen, var utrolig nok skiforholdene glimrende oppe ved MIF-hytta på onsdagskvelden. Nedre Eiker kommune hadde kjørt faste, fine løyper, og glida var upåklagelig. Ja, det gikk nesten for fort i svingene, og enkelte måtte nedpå litt der. Klarvær og utstråling fører nemlig til isdannelser og stor fart i sporet tross noen få plussgrader i lufta.

Ballklubbløper kveldens klart raskeste

MIF-seier med 18 minutter er rett og slett fullstendig utklassing. Det betyr at hver MIF-løper nesten er to minutter foran hver eneste DBK-løper i gjennomsnitt i det seks kilometer lange rennet. Likevel klarte faktisk drammenserne å stikke av med bestemannspremien klasse 15-20 år. Det var Sivert L. Johansen som også var kveldens raskeste løper uansett klasse på den sterke tiden 14.59. Det var nesten ett minutt foran raskeste mjøndøling.

Pågått i 82 år

De ivrigste i MIFs skigruppe titulerer dette årlige nappetaket mot DBK for "årets viktigste renn". Enkelt forklart starter en langrennsløper fra MIF sammen med en fra DBK på klubbkonkurransen. Til slutt summeres alle tidene, og den beste klubben kåres. Her går kvinner mot menn og 15-åringer mot 58-åringer, og dette har klubbene holdt gående helt siden 1934.  I mange år vekslet det på mellom Drammen og Mjøndalen som startsted, men i de siste årene har klubbkonkurransen av praktiske grunner alltid gått fra MIF-hytta.

Alle resultatene har du her!

Bildene:Øverst: Amalie (18) startet i par med Hans Jan Bacher Owe (57) fra DBK
Midten:Ole Johan Kvan fra DBK delte ut hovedpokalen til kveldens beste MIF-løper, William Kjelsrud Haug (18)
Nederst:Ole Kristian Lae staker seg ut på ei ny runde (Alle foto: Tom Helgesen)

Ole Kristian Lae staker seg ut på neste runde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De yngste løperne våre gikk sitt klubbmesterskap før DBK-konkurransen, og resultatene fra klubbmesterskapet er her!

 
Våre samarbeidspartnere

Kiwi

Strøm Gundersen

Eltera AS

XL Bygg

Tømrermester Jørn André Haug

GK

Profier

Smart trafikkopplæring

Heiberg & Tveter

Mjøndalen Mur & Puss

Trimtex

Spenst

Maxbo

Sparebanken Øst